keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Natural High

Jutunkertojani lähi-ihminen muistaa monesti palata tarinaan Andy McCoysta, joka oli päässyt purjehtimaan. Keinuvan retken hän oli viettänyt lähinnä veneen pohjalla rötköttäen, ja laiturille noustessa kommentoinut: "Nasta reissu. Tuli ihan natural high!"

Tänään olemme taas käyttäneet tuota puheeseemme iskostunutta termiä, sillä moninaiset kuivatuksessa olevien yrttien tuoksut valtaavat kodin niin, että leijumme jossain aistien pilvilinnassa. Aaprottimaruna (artemisia abrotanum), rosmariini (rosmarinus officinalis) ja salvia levittävät eteerisiä tuoksujaan; toivottavasti myös tuoksuilla on terveysvaikutuksia.

Alkusyksynä löytynyt uusi työnantajani on myös jotain hämmentävän rentoa - liian huonon sään vallitessa hän toteaa, että työt odottavat, tartumme niihin kun myrskysää on laantunut. Tämä tietysti tarkoittaa minulle työttömyyspäivää, mutta en tiedä olenko siitä yhtään pahoillani. Mieluummin kuivaan yrttejä sisätiloissa, kun vaihtoehtona on pensaiden alasleikkuuta sateisen myrskysään vallitessa. Olen muutenkin osannut ottaa osa-aikatyön miellyttävänä kokemuksena, töitä ei ole joka päivälle tai työtunteja päivässä vain muutamia, mutta sovellettu työttömyysraha paikkaa pahimmat puutteet. Ei huono vaihtoehto. Ainakaan näin syksykeleillä.

Nyt jo tuppaa unohtumaan, miten vehreä ja kaunis oli kesä - kuivuudesta huolimatta. Ja jotain satoa saatiin puutarhastakin. Muistoksi muutama kuva.


Ei kommentteja: